Жаңғақ соусындағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер тауық еті - 1 кг. аршылған жаңғақ жаңғақтары - 1 кг. пияз - 150 г. сәбіз - 150 г. құлмақ-сунели лавр жапырағы тұз бұрыш сарымсақ
Сипаттамасы Тауық сорпаға арналған сияқты қайнатылады, яғни. дәміне қарай кесілмеген пияз, сәбіз, тұз, бұрыш, лавр жапырақтарымен. Дайын болғаннан кейін тауық еті алынып тасталады, сүйектен тазартылады және кішкене бөліктерге бөлінеді және қайтадан сорпаға салынады. Сәбіз мен пиязды да алып тастайды, бірақ одан әрі іске кіріспейді, туралған немесе ұнтақталған жаңғақтарды да сол жерге қояды, оларды қоюланғанша баяу отта қайнатады, дәміне қарай тұздайды, қайтадан қосады, лавр жапырағы, қомақты мөлшерде Сунели құлмақ, туралған сарымсақ, бұрыш. Дәмдеуіштерді қосқаннан кейін отты өшіріп, қақпағын жауып, тұндыру үшін 2 сағатқа қалдырыңыз. Бұл тағамды ыстық та, суық та, бөлек тағам ретінде де, әр түрлі гарнирлерге арналған тұздық ретінде де пайдалануға болады.