Бұқтырылған ақбас қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты70 минут
Өнімдер Қырыққабат 280, пияз 20, сәбіз 10, ақжелкен мен балдыркөк 10, томат пастасы 20, ұн 5, қант 5, сірке суы 3% 8, еріген шошқа майы 30, лавр жапырағы, бұрыш.
Сипаттамасы Жолақтарға кесілген жаңа қырыққабатты кастрюльге үлкен қабатқа салыңыз, оған су немесе сорпа (шикі қырыққабаттың салмағына 20-30%), сірке суын, лавр жапырағын, бұрыш бұршағын қосыңыз. Қырыққабатты қақпағы жабық ыдыста қайнатыңыз. Алдымен қатты отта қайнатыңыз, ал қырыққабат қызғаннан кейін отты азайтыңыз, бірақ қырыққабат толығымен дайын болғанға дейін сұйықтық қайнай береді. 30-35 минуттан кейін пассивті тамырларды, пиязды, томат пастасын салыңыз. 60 - 70 минуттан кейін қырыққабатқа тұздық түрінде тұз, қант, ұн тұздығын қосып, жақсылап араластырғаннан кейін қайтадан қайнатыңыз. Дайын ыстық қырыққабатты қақпақтың астындағы кастрюльдегі су моншасында ұстаңыз. Сондай-ақ, қырыққабатты бұқтыруға болады, бірақ сірке суын қоспай. Бұқтырылған қырыққабатты дербес тағам ретінде де, ет тағамдарына гарнир ретінде де беруге болады.