Көкөністермен толтырылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Орамжапырақ 200, сәбіз 50, шалқан 20, пияз 25, жұмыртқа 1/4 дана., күріш 10, сары май немесе маргарин асханалық сүт 15, тұздық 50, ұн 5, аскөк
Сипаттамасы Ақ қырыққабатты аршып, сабағын кесіп, басын қайнаған суға салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Жарты дайын болғанға дейін қайнатылған қырыққабатты судан алып тастаңыз және су ағып болғаннан кейін, жапырақтары бөлшектеліп, олардың жапырақшалары ұсақтағышпен аздап ұрылады. Дайындалған қырыққабат жапырақтарына қуырылған көкөністерден, майдалап туралған тік жұмыртқалардан, қайнатылған күріштен дайындалған салманы салып, оларды орам түрінде ораңыз. Қырыққабат орамдарын ұнға салып, пісірме табаққа немесе табаға қуырып, қызанақ пен пияз қосылған қаймақ соусын құйып, қырыққабат дайын болғанша пеште пісіріңіз. Сол тұздықпен қызмет етіңіз, ақжелкен немесе аскөк себіңіз.