Сиыр еті қосылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа қырыққабат 160, пияз 20, сиыр еті 110, інжу арпа немесе арпа жармасы 10, сары май 6, ұн 10, қаймақ 25, жұмыртқа 1 дана., сүт 10, тұз.
Сипаттамасы Діңі ақ қырыққабаттың үлкен басынан кесіледі. Қырыққабатты тұзды суға қайнатады, салқындатады және жапырақтарға бөледі. Сиыр еті пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіліп, інжу арпа немесе қарақұмық ботқасы бар табада жартылай дайын болғанға дейін қуырылады. Қырыққабат жапырақтары аздап шайқалып, майланған және нан үгіндісіне себілген пісіру парағының түбіне қойылады. Қырыққабат жапырақтары тартылған ет қабатымен жабылады, льезонмен суарылады, содан кейін қайтадан қырыққабат қабаты және т.б. Беті қаймақпен құйылады және пісіру парағы пешке қойылады. Дайын тағам бөліктерге бөлінеді, шөптерге себілген, қаймақ соусымен бірге беріледі.