Сэрмэлуэ молдовенешти (Молдова тілінде қырыққабат орамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа қырыққабат 160, шошқа еті 75, күріш 40, сәбіз 20, ақжелкен (Тамыр) 15, пияз 20, томат пюресі 10, шошқа майы 20, бидай ұны 5, қаймақ 20, гарнир 150, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ет тартқыштан өткізілген шошқа еті қайнатылған күрішпен, қуырылған тамырмен және пиязбен, тұзбен, бұрышпен араластырылады. Алынған тартылған ет күйдірілген жүзім немесе қырыққабат жапырақтарына оралады, қырыққабат орамдары пісіру парағына қойылады, қаймақ пен қызанақ пюресі тұздығымен құйылады және пісіріледі. Гоминимен безендірілген.