Ирак тіліндегі қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұршақ 50, пияз 100, сәбіз 40, балдыркөк 20, күріш 40, ашытылған қырыққабат 250, өсімдік майы 20, ұнтақталған қызыл бұрыш, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Бұршақтарды ірі туралған пияз, сәбіз, балдыркөк тамырымен бірге жұмсақ болғанша суда қайнатады. Дайын бұршақтарды дуршлагқа салып, сосын майдалап туралған пиязбен, зәйтүн майында сақталған қайнатылған күрішпен, ұнтақталған қызыл және қара бұрышпен, тұзбен біріктіреді. Массаны мұқият араластырады. Қырыққабат қырыққабатының басы жапырақтарға бөлшектеледі, үстіне тартылған ет салынған әр жапырақ шұжық түрінде оралады. Бұқтырылған ыдыстың түбіне ұсақталған қырыққабат қабаты, үстіне қырыққабат орамдары салынады, оларды тұтас қырыққабат жапырақтарымен жауып, қырыққабат тұздығын және бұршақ қайнатылған қайнатпаның бір бөлігін құйып, баяу отта қайнатады. Толтырылған қырыққабат салқын түрде беріледі, оларды қызыл болгар бұрышымен безендіріп, қызыл пассеровкамен (Қызыл бұрышпен құтқарылған өсімдік майы) суарады.