"Тюнь" тәтті тоқаш (Вьетнам)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Күріш 100, шошқа еті 40, бұршақ 60, анчоус 2, пияз 10, қырыққабат жапырақтары (Ірі) 200, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Күрішті суға 5 минут салып қояды, жуады, сүзеді және тұздайды. Бір күн бұрын суланған бұршақтар қабығынан тазартылады, қайнаған суға құйылады, сүзіледі, ұнтақталады және тұзбен дәмделеді. Шошқа еті ет тартқыштан өткізіледі, үгітілген пиязбен, езілген анчоуспен, тұз бен бұрышпен дәмделеді. Жуылған қырыққабат жапырақтарының үстіне (қайнаған сумен күйдіріп, екіге бүктеп) үстіне ет, үрме бұршақ, күріш салып, орамжапырақ орамдары сияқты мықтап орап, жіппен байлайды. Тұзды суда 10-12 минут қайнатады, шығарады және суды ағызу үшін қысыммен қояды. Шошқа майы мен майдалап туралған пиязбен бірге беріледі.