Барак-чучвара (Тұшпара)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тартылған ет үшін: сиыр еті 110, су 30, пияз 40, ұнтақталған қара бұрыш 1, тұз, қамырға: бидай ұны 100, су 30, қышқыл сүт 30, ұнтақталған қызыл бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Етті пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіп, сумен, тұзбен, бұрышпен араластырады. Ашытқысыз қамырды қалыңдығы 1-2 мм қабатқа жайып, төртбұрыштап турайды (30х30 мм), үстіне тартылған етті салып, шеттерін қысады. Қызмет көрсетер алдында тұшпара сорпада қайнатылады, қышқыл сүтпен, қызыл бұрышпен дәмделеді және шөптерге себіледі.