Дюшбера (Тұшпара)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 110, пияз 20, кинза 15, бидай ұны 40, жұмыртқа 1/4 дана., шарап сірке суы 10, сарымсақ 3, кептірілген жалбыз 1, ұнтақталған бұрыш 0,1, тұз.
Сипаттамасы Қойды ет тартқыштан өткізіп, ұн, тұз, бұрышпен біріктіреді. Ашытқысыз қамырды қалыңдығы 1-1,5 мм қабатқа жайып, тең төртбұрыштап турап, тұшпара пішіндейді, оны қызмет етер алдында сорпада қайнатады және кептірілген жалбызға себеді. Шарап сірке суы немесе сарымсақ сірке суы бөлек беріледі.