Майдағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1000 гр. - Кез келген теңіз балығы. 1 - пияз. 1 - лавр жапырағы. 1 ас қасық. қасық - сірке суы. 2 ас қасық. қасықтар - ұн. 0,5 кесе - қаймақ. 1 ас қасық. қасық - майдалап туралған аскөк. 1-2 - сарысы. Бір шымшым қант пен тұз.
Сипаттамасы Пияз, лавр жапырағы, сірке суы, тұз, аздап су құйып, қайнатыңыз. Балықты қабығынан аршып, сорпамен бөліктерге бөліп, қайнатыңыз, отты азайтыңыз және балықты өте баяу отта 10-20 минут қайнатыңыз. Ұн мен майдан тұздықты дайындап, үстіне екі стакан сүзілген сорпаны құйыңыз. Қаймақ пен аскөк, сосын қант, сірке суын қосып, оттан алыңыз. Жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Алынған қалың тұздықты балықтың үстіне құйыңыз (бұған дейін оны жылы ұстау керек). Пісірілген картоппен бірге қызмет етіңіз.