Швед тілінде пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г балық немесе балық филесі, 2 шай қасық сары май, 1/2 шай қасық ұн, 200 г балық немесе сиыр сорпасы, 1 сарысы, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 1 қызанақ, 1 ас қасық. туралған бұқтырылған саңырауқұлақтар қасық, 1/2 ас қасық. үгітілген қатты ірімшік қасық, 1/2 ас қасық. нан үгіндісі қасық, 1/2 шай қасық май, 1 лимон, жасыл ақжелкен.
Сипаттамасы Балықты тұзды суға қайнатыңыз. Қуыруға арналған табада майды қыздырып, ұнды қосып, оны үнемі араластыра отырып қуырыңыз. Сорпамен жабыңыз және жақсылап қайнатыңыз. Оттан алыңыз, сарысын қосыңыз, дәмдеуіштерді, тұзды салыңыз. Отқа төзімді шыныдан жасалған ыдыстарды маймен майлаңыз, оған балықты, туралған қызанақты салыңыз, саңырауқұлақтарға, нан үгінділеріне себіңіз, тұздықты құйыңыз, ірімшік себіңіз, үстіне май бөліктерін салыңыз. Тұмшапеште пісіруге арналған. Лимонның, қызанақтың және ақжелкеннің кішкене бөліктерімен безендіріңіз. 1 порция - 603 кдж/114 ккал. Б-22 г, Ж-4 г, У- 5 г.