Қаймақпен қуырылған сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 кг балық, 2 жұмыртқа, 3-4 ас қасық. ас қасық крекер, 2 ас қасық. еріген сары май қасықтары, 1/2 кесе қаймақ.
Сипаттамасы Дайындалған балықты сүйексіз бөліктерге бөліп тураңыз. Тұз себіңіз, салқын жерде 15 минут ұстаңыз. Майлықпен сүртіңіз, жұмыртқаға батырыңыз және нан үгіндісіне ораңыз. Табаны еріген сары маймен қатты қыздырыңыз, оған балықты салыңыз да, барлық жағынан қуырыңыз. Қаймақ құйыңыз, бір рет қайнатыңыз. Дайын балықты табаққа салыңыз, туралған шөптерге себіңіз. Гарнирге қуырылған картопты, бөлек - аздап тұздалған қиярды салыңыз.