Дәмдеуіштермен пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер Әрқайсысы 0,25 туралған жасыл және қызыл бұрыш (тұқымсыз), 2 ас қасық. туралған кориандр жасыл қасықтары, 1 ас қасық. үгітілген зире қасық, 0,5 шай қасық ұнтақталған чили, 1 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 1 ас қасық. қасық ақ шарап сірке суы, 1 кг аршылған теңіз балдыры, 2 ас қасық. сары май қасықтары, шамамен 1,25 кесе сүт, 3 ас қасық. жүгері ұнының қасықтары (жүгері крахмалы).
Сипаттамасы (тағамдар: Мексикалық) Пешті 180°C дейін алдын ала қыздырыңыз. Тәтті паприка, кориандр, зире, ұнтақталған чили, сарымсақ, сірке суын және тұзды араластырыңыз. Балықты толығымен орау үшін үлкен фольга парағына қойыңыз. Пісіру парағына салыңыз. Балықты дайындалған қоспамен толтырыңыз, майдың кішкене бөлігін салыңыз, қалған қоспаны балықтың үстіне жағыңыз. Фольгаға орап, шеттерін мұқият бекітіңіз. Балық оңай қабыршақтанғанша 25 минут пісіріңіз. Балықты абайлап орап, қыздырылған табаққа салыңыз. Пісіру кезінде пайда болған шырындарды сақтаңыз. Балықты жабыңыз және оның салқындамағанына көз жеткізіңіз. Балықтан алынған шырындарды өлшеуіш ыдысқа құйыңыз. 1,3 кесе сұйықтық алу үшін жеткілікті мөлшерде сүт қосыңыз. Кәстрөлде жүгері ұнын осы сұйықтықтың аз мөлшерімен қалың паста алынғанша араластырыңыз, содан кейін қалған сұйықтықты сүртіңіз. Ағаш қасықпен араластыра отырып, қайнатыңыз. 1 минут ішінде сөндіріңіз. Қажет болса, дәмдеуіштерді қосыңыз. Жылытылған қайыққа құйыңыз да, балықпен бірге қызмет етіңіз.