Кашмирлік карри қосылған ет шұжықтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г туралған қой еті, 0,25 кесе ноқат бұршақ ұны, 9 шай қасық гарам масала, 0,25 шай қасық кайен бұрышы, 6 ас қасық. табиғи йогурт қасықтары, тұз, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 7,5 см даршын таяқшалары, 2 туралған пияз, 6 ұсақталған жасыл кардамон түйіршіктері, 2 жаңа лавр жапырағы, 6 дана. қалампыр, 5 см үгітілген жаңа зімбір тамыры, 2 ас қасық. майдалап туралған жаңа кориандр шөптерінің қасықтары.
Сипаттамасы Қой етін, ұнды, гарам масаласын, кайен бұрышын және 3 қасық йогуртты ыдысқа салыңыз. Тұз қосып, жақсылап араластырыңыз. 16 қысқа шұжықтың пішінін жасаңыз. Майды қалың түбі бар таяз кастрюльге қыздырыңыз, даршын, кардамон түйіршіктерін, лавр жапырағы мен қалампырды қосыңыз. Бірнеше секунд қуырыңыз, араластырыңыз, содан кейін шұжықтарды қосып, барлық жағынан аздап қызарғанша қуырыңыз. Зімбір қосып, тағы бірнеше секунд қуырыңыз. Қалған йогуртты 1 стакан суық суға сұйылтып, шұжықтардың үстіне құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және қайнатыңыз. Отты азайтыңыз және шұжықтар дайын болғанша және барлық тұздықты сіңіргенше тағы 30 минут қайнатыңыз. Кориандрмен себіңіз және дереу қызмет етіңіз. Егер шұжықтар қуыру кезінде тым көп май шығарса, сұйылтылған йогуртты қоспас бұрын оны төгіп тастаңыз.