Керри қосылған бұршақ бұршақ (тағамдар: үнді)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кесе құрғақ бұршақ бұршақ, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 ұсақ туралған пияз, 2,5 см үгітілген жаңа зімбір тамыры, 2 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 0,5 шай қасық куркума ұнтағы, 1 шай қасық ұнтақталған зире, 1 шай қасық гарам масала, 0,5 шай қасық ұнтақталған чили, тұз, 2 ас қасық. майдалап туралған жаңа кориандр шөптерінің қасықтары.
Сипаттамасы Бұршақты жақсылап шайыңыз, ыдысқа салыңыз, суық сумен жауып, түні бойы сіңдіру үшін қойыңыз. Бұршақты аршып, үстіне 2 кесе таза, салқын су құйыңыз. Қайнатыңыз, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін отты азайтыңыз, қақпақты жабыңыз және 1 сағат бойы баяу отта пісіріңіз. Майды басқа кастрюльге қыздырыңыз, пиязды салыңыз да, оны жұмсарғанша және қызарғанша 10 минут қуырыңыз. Май құйылған кастрюльге зімбір, сарымсақ, куркума, зире, гарам масала және чили ұнтағын қосып, 1 минут қуырыңыз. Сондай-ақ, бұршақты сол жерге жіберіп, олар қайнатылған су мен тұзды құйыңыз. Қайнатыңыз, содан кейін бұршақ жұмсақ болғанша баяу отта тағы 20 минутқа қалдырыңыз, бірақ олар қайнамауы керек. Жаңа кориандр себілген ыстық күйінде ұсыныңыз.