Көкөніс пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер 3 ас қасық. л. еріген сары май 2 лавр жапырағы 1 шай қасық. ұнтақталған кориандр 1/4 шай қасық. асафоэтида ұнтағы 1 1/2 шай қасық. куркума 675 г әр түрлі көкөністер, туралған 6 кесе (1,4 л) су 3 шай қасық. тұз 1/4 шай қасық. ұнтақталған қара бұрыш 475 мл сүт 2 ас қасық. л. сары май 3 ас қасық. л. ақ ұн
Сипаттамасы Мили-джули сабджи ка сорпасы Тазартылған майды түбі қалың кастрюльге қыздырыңыз. Лавр жапырағын, кориандрді, асафоэтиданы және куркуманы бірнеше секунд қуырыңыз, содан кейін туралған көкөністерді салыңыз. Араластыра отырып, оларды аздап қызарғанша 4-5 минут қуырыңыз. Енді су мен бұрыш қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және көкөністер жұмсақ және жұмсақ болғанша, кейде араластыра отырып, орташа отта пісіріңіз. Оларды тұтас қалдырыңыз немесе қаласаңыз, электр араластырғышты пайдаланып пюре жасаңыз. Алдымен лавр жапырақтарын алып тастауды ұмытпаңыз. Көкөністер қайнап жатқанда, кішкене кастрюльде майды орташа отта қыздырыңыз. Ондағы ұнды қызарғанша (1-2 минут) үнемі араластыра отырып қуырыңыз. Ыстық сүтті құйып, тұздық қоюланғанша қоспаны 2 минут бойы тез араластырыңыз. Оны сорпаға қосыңыз, араластырыңыз және қайнатыңыз. Пісіру уақыты - 45-50 минут