Кілегейлі вермишель пудингі (хеер севян)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 6 кесе (1,4 л) қаймағысыз сүт, 1 ас қасық. л сары май, 6 қалампыр, 1 шай қасық ұнтақталған кардамон, 2 кесе (125 г) ұсақ вермишель, 1/2 кесе (100 г) қант, 1 ас қасық.л ұсақталған пісте, 1 ас қасық.л ұсақталған бадам, 1 3/4 кесе (425 мл) қою қаймақ, 1 шай қасық раушан суы
Сипаттамасы Сүтті қайнатыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Басқа кастрюльде сары майды ерітіп, оған қалампыр мен ұнтақталған кардамонның жартысын тез қуырыңыз. Вермишельді қосыңыз. Араластыра отырып, оны ашық қоңыр түске дейін қуырыңыз. Сүтті кастрюльге құйып, орташа отта 5 минут қайнатыңыз, жиі араластырыңыз. Қант пен жаңғақтарды араластырыңыз. Отты азайтып, пудинг аздап қоюланғанша вермишель күйіп қалмас үшін бірнеше минут сайын араластыра отырып, 15 минут қайнатыңыз. Есіңізде болсын, салқындаған кезде хир севян одан да қалыңдайды. Кәстрөлді оттан алыңыз. Кремді құйыңыз, раушан суын қосыңыз. Хир севянды қызмет көрсетуге арналған ыдысқа құйыңыз, үстіне қалған ұнтақталған кардамонды себіңіз. Ыстық немесе салқын түрде қызмет етіңіз. Бұл тағамды үндістер мұғалдерден қарызға алған, пісіру уақыты 20 минут.