Жарма пудингі (суджи ка халава)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 2 2/3 кесе (650 мл) су немесе сүт (немесе жартысы сумен сұйылтылған сүт, 1 1/2 кесе (300 г) қант, 10 шафран тамыры (міндетті емес), 1/2 шай қасық. үгітілген мускат жаңғағы, 1/4 кесе (35 г) мейіз, 1/4 кесе (35 г) фундук немесе жаңғақ (міндетті емес), 1 кесе (200 г) сары май, 1 1/2 кесе (225 г) жарма.
Сипаттамасы Суды (немесе сүтті) қайнатыңыз, оған қант, шафран мен мускат жаңғағын салып, 1 минут қайнатыңыз. Мейізді қосып, отты азайтып, қайнатуға қалдырыңыз. Жаңғақтарды аздап қуырыңыз, оларды ерітіндіге салыңыз да, бір жағына қойыңыз. Сары майды кәстрөлде орташа отта ерітіңіз. Жарманы қосып, ағаш қасықпен араластыра отырып, 10-15 минуттай қуырыңыз, жармалар алтын қоңырға айналғанша және май жармадан бөліне бастағанша. Отты азайтыңыз. Дайындалған сиропты араластыруды тоқтатпай, жармаға баяу құйыңыз. Сақ болыңыз! Сироп жармаға тиген кезде қоспасы шашырай бастайды. Кесектерді сындыру үшін 1 минут жылдам араластырыңыз. Ұсақталған жаңғақтарды қосыңыз. Жабыңыз және 2-3 минут отта ұстаңыз, барлық сұйықтық сіңгенше, Халаваны босатыңыз, бірнеше рет тез араластырыңыз. Жылы немесе бөлме температурасында қызмет етіңіз. Пісіру уақыты 25 мин.