Қамырға қуырылған жемістер (фал ка пакора)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 2 кесе (200 г) ұсақ ұнтақталған бидай ұны, 1 ас қасық.л. құрғақ сүт (міндетті емес), 1/2 шай қасық. наубайшы ұнтағы немесе сода (міндетті емес), 1 шай қасық. ұнтақталған даршын, 1 1/4 кесе (300 мл) жылы сүт, қуыруға арналған еріген сары май, 450 г жаңа піскен жемістер, бірдей кесектерге кесілген, 3 ас қасық.л. қант ұнтағы.
Сипаттамасы Үлкен ыдыста жемістерден, еріген сары майдан және қант ұнтағынан басқа барлық компоненттерді араластырыңыз да, қамырға батырылған жемістерді илеу үшін жеткілікті қалың қамырды шайқаңыз. Қамырға бір уыс туралған жемістерді салыңыз. Әр бөлік қамырмен толығымен жабылатын етіп араластырыңыз. Тазартылған майды төмен кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Сары май, егер оған түскен қамырдың тамшысы көпіршіктеніп, бірден бетіне көтерілсе, дайын болады. Қамырдан жеміс кесектерін бір-бірлеп алыңыз да, оларды ыстық майға абайлап батырыңыз. Пакораларды алтын қоңыр және қытырлақ болғанша 3-4 минут қуырыңыз. Пакораларды саңылаулы қасықпен алыңыз да, дуршлагқа салыңыз май шыны. Қамыр қалса, көбірек жемістерді кесіңіз. Пакораларға қант ұнтағын себіңіз де, жылы немесе бөлме температурасында қызмет етіңіз. Бұл пакораларды дайындау үшін кез келген жемісті қолдануға болады. Банандарды тілімдерге, ананастарды кішкене кесектерге, алма мен алмұрттарды тілімдерге кесу керек. Құлпынай тәрізді балқитын ұсақ жемістерді немесе жидектерді қамырға батырып, тұтастай қуыруға болады. Қаласаңыз, наубайшы ұнтағын өткізіп жіберуге болады. Бұл жағдайда жер қыртысы сәл қаттырақ болады, бірақ пакоралар дәл сондай дәмді болады. Пісіру уақыты 25 мин.