Толтырылған көкөністер 2 (бхари хи сабджи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 6 орташа немесе үлкен қызанақ немесе 6 орташа немесе кішкентай баклажан немесе 6 орташа немесе кішкентай жасыл болгар бұрышы. Кокос жаңғағынан жасалған САЛМА:3/4 кесе (100 г) жаңа үгітілген кокос жаңғағы немесе 3/4 кесе (75 г) құрғақ кокос жаңғағы, 1 кесе (100 г) ноқат ұны (немесе кәдімгі бұршақ ұны), аздап қуырылған, 2/3 кесе (150 мл) қаймақ, 1 ас қасық.л жаңа үгітілген имбирь, 1 шай қасық. ұнтақталған кориандр, 50 г панир, 1/4 шай қасық. ұнтақталған қызыл (кайен) бұрыш, 1/4 шай қасық. ұнтақталған қалампыр, 1 шай қасық. тұз.
Сипаттамасы Қызанақты жуыңыз және құрғатыңыз, әрқайсысының жоғарғы бөлігін кесіңіз. Целлюлозаны қасықпен таңдап, оны електен сүртіңіз. Тұқымдарды тастаңыз және целлюлозаны толтыру үшін сақтаңыз. Қызанақтың ішіне тұз себіңіз де, шырынын кетіру үшін оларды төңкеріңіз. Бұрышпен де солай жасаңыз (ішін тастаңыз). Баклажандарды ұзына бойына 2 жартыға бөліп, целлюлозаны тұқымдармен бірге алып тастаңыз. Баклажан етін кішкене кесектерге кесіңіз де, оларды аздап gi немесе өсімдік майына жұмсақ болғанша қуырыңыз. Пюре жасаңыз және толтыру үшін резервке қойыңыз. Барлық компоненттерді үлкен ыдысқа салыңыз да, жақсылап араластырыңыз, сонда толтырғыш біртекті болады. Қызанақтарды немесе бұрыштарды толтырғаннан кейін, кесілген шыңдармен жабуды ұмытпаңыз. Оларды бекіту үшін бір ас қасық ұн мен аздап суды араластыру арқылы арнайы паста жасауға болады. Толтырылған қызанақ пен бұрышты ыстыққа төзімді ыдысқа салыңыз, оны бұрын маймен майлаңыз. 4 ас қасық қосыңыз.л су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және пеште 150"С температурада 15-20 минут пісіріңіз. Баклажандарды пісіруге шамамен бір сағат кетеді, сондықтан оларды бөлек пісіріңіз. Толтырылған көкөністерді кәстрөлде де бумен пісіруге болады. Егер сізде бумен пісіруге арналған металл тор болса, оларды 15-20 минут бумен пісіріңіз. Егер олай болмаса, онда бір ас қасық өсімдік майын немесе ги қыздырып, толтырылған көкөністердің түбін қалың түбі бар кастрюльге 2-3 минут қуырыңыз. Содан кейін бірнеше ас қасық су құйып, қақпағын мықтап жауып, 15-20 минут қайнатыңыз. Және екі жағдайда да кастрюльдегі судың қайнап кетпеуін үнемі қадағалаңыз. Лимон шырынын себіңіз және әр порцияға аздап жаңа піскен шөптерді себіңіз. Сорпамен бірге ыстық күйінде қызмет етіңіз. Немесе бөлек алуға болады.