Толтырылған көкөністер 1 (бхари хи сабджи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 6 орташа немесе үлкен қызанақ немесе 6 орташа немесе кішкентай баклажан немесе 6 орташа немесе кішкентай жасыл болгар бұрышы. Күріш пен ірімшік салмасы: 3 ас қасық еріген сары май, 100 г ұсақталған сығымдалған панир, 1 кесе (175 г) пісірілген ақ күріш, 1/2 кесе (75 г) аздап қуырылған және туралған кешью, 1/2 шай қасық. асафоэтида, 1 шай қасық. тұз, 2/3 кесе (150 мл) қаймақ.
Сипаттамасы Қызанақты жуыңыз және құрғатыңыз, әрқайсысының жоғарғы бөлігін кесіңіз. Целлюлозаны қасықпен таңдап, оны електен сүртіңіз. Тұқымдарды тастаңыз және целлюлозаны толтыру үшін сақтаңыз. Қызанақтың ішіне тұз себіңіз де, шырынын кетіру үшін оларды төңкеріңіз. Бұрышпен де солай жасаңыз (ішін тастаңыз). Баклажандарды ұзына бойына 2 жартыға бөліп, целлюлозаны тұқымдармен бірге алып тастаңыз. Баклажан етін кішкене кесектерге кесіңіз де, оларды аздап gi немесе өсімдік майына жұмсақ болғанша қуырыңыз. Пюре жасаңыз және толтыру үшін резервке қойыңыз. Гиді кішкене кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Панельді ұсақтап, кастрюльге салыңыз да, 1-2 минут араластыра отырып, қуырыңыз. Содан кейін қайнатылған күріш, жаңғақ, асафоэтида, тұз қосыңыз. Кәстрөлді оттан алыңыз, қаймақ қосыңыз, бәрін дұрыс араластырыңыз. Қызанақтарды немесе бұрыштарды толтырғаннан кейін, кесілген шыңдармен жабуды ұмытпаңыз. Оларды бекіту үшін бір ас қасық ұн мен аздап суды араластыру арқылы арнайы паста жасауға болады. Толтырылған қызанақ пен бұрышты ыстыққа төзімді ыдысқа салыңыз, оны бұрын маймен майлаңыз. 4 ас қасық қосыңыз.л су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және пеште 150"С температурада 15-20 минут пісіріңіз. Баклажандарды пісіруге шамамен бір сағат кетеді, сондықтан оларды бөлек пісіріңіз. Толтырылған көкөністерді кәстрөлде де бумен пісіруге болады. Егер сізде бумен пісіруге арналған металл тор болса, оларды 15-20 минут бумен пісіріңіз. Егер олай болмаса, онда бір ас қасық өсімдік майын немесе ги қыздырып, толтырылған көкөністердің түбін қалың түбі бар кастрюльге 2-3 минут қуырыңыз. Содан кейін бірнеше ас қасық су құйып, қақпағын мықтап жауып, 15-20 минут қайнатыңыз. Және екі жағдайда да кастрюльдегі судың қайнап кетпеуін үнемі қадағалаңыз. Лимон шырынын себіңіз және әр порцияға аздап жаңа піскен шөптерді себіңіз. Сорпамен бірге ыстық күйінде қызмет етіңіз. Немесе бөлек алуға болады. Дайындау уақыты 60 мин.