Жеміс желе бұршағы (фал ка халава)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер 10 орташа өлшемді алма, аршылған және кесектерге кесілген, 3 ас қасық. л сары май, 1 1/2 кесе (300 г) қант, 2/3 кесе (100 г) мейіз, 3 ас қасық. л бадам, тілімдерге кесілген.
Сипаттамасы Майды кастрюльге қыздырып, алманы 4-5 минут қуырыңыз, жиі араластырыңыз. Олар жұмсақ және сәл қызарған кезде 2 ас қасық қосыңыз. л су құйыңыз, отты азайтыңыз және алма қайнатылғанша және қоюланғанша 15 минут бойы қақпақсыз пісіріңіз. Кесектерді қасықпен бөліп алыңыз. Қоспа күйіп қалмас үшін жиі араластырыңыз. Қант қосыңыз. Пісіруді жалғастырыңыз, қоспасы тегіс болғанша және түбінен артта қалғанша араластырыңыз. Қызуды қосыңыз және барлық сұйықтықты буландыру үшін араластыруды тоқтатпай, орташа отта пісіруді жалғастырыңыз. Қоспа шеттерінде мөлдір және соншалықты қалың болған кезде, оны араластыру қиын болады, кастрюльді оттан алыңыз. Мейіз бен жаңғақтарды салыңыз, араластырыңыз. Тағы екі минут қайнатыңыз, содан кейін оттан алыңыз. Халаваны пісірме табаққа салыңыз, одан қалыңдығы 2,5 см қабат жасаңыз. Халава салқындаған кезде текшелерге кесіңіз. Фал ка халаваны піскен алмұрт, манго және басқа да шырынды жемістерден жасауға болады. Дайындау уақыты 50 мин.