Сүтті помада (бурфи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер 8 кесе (1,9 л) толық сүт, 1/2 кесе (100 г) қант, 1 ас қасық. л сары май.
Сипаттамасы Сүтті шойыннан немесе тот баспайтын болаттан жасалған кең, түбі қалың кастрюльге құйып, жоғары отқа қойыңыз. Сүт қайнап, көтерілуге дайын болғанда, сүт үздіксіз қайнап, бірақ қашып кетпес үшін отты азайтыңыз. Сүтті қайнату шыдамдылықты қажет етеді - бұл шамамен бір сағатты алады. Сүтті күйіп қалмас үшін мезгіл-мезгіл араластырыңыз. Сүт қоюланған сайын ағаш қасықпен тезірек араластырыңыз. Сүт қайнап жатқан от неғұрлым күшті болса, күйіп қалмас үшін оны соғұрлым күштірек араластыру керек. Сүт қою пастаға айналғанда және шпатель тез жоғалып кететін із қалдырғанда, қант пен сары майды қосыңыз. Сүт толығымен қою және жабысқақ болғанша, мерзімінен бұрын араластыра отырып, пісіруді жалғастырыңыз. Ол енді қайнамайды деп ойлағанша қайнатыңыз. Осыдан кейін тағы бірнеше минут пісіріңіз. бурфи өздігінен дәмді, бірақ егер сіз оны хош иістендіргіңіз келсе, ұсақталған жаңғақтарды, ванильді, қуырылған кокос жаңғағын, ұнтақталған карда мона тұқымын қосуға болады - бұл бурфиге арналған қарапайым хош иістендіргіштер. Бурфиді майланған пісірме табаққа салыңыз. Салқындаған кезде оны қалыңдығы 2,5 см квадрат етіп жасаңыз. Бурфи қатты болған кезде оны кесектерге кесіңіз. Бұл сүтті тәттілік сүтті қою паста тәрізді консистенцияға жеткенше қатты отта қайнату арқылы дайындалады. Алынған пастаға қант қосылады және оны суытып, қатайтуға рұқсат етіледі. Жаңа піскен бурфидің нәзік дәмі оны дайындауға кеткен уақытты өтеп қана қоймайды. Егер сіз қалыңырақ бурфи, сары май және кәдімгі сүт жасағыңыз келсе, кілегей немесе кілегей мен сүттің екі-бір қоспасын алыңыз. Пісіру уақыты 45 мин.