Үй ірімшігі (панир)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Лимон шырыны. Ол панельге аздап қышқыл дәм береді. 0,6 литр сүтті қайнату үшін шамамен 1 ас қасық қажет. л лимон шырыны. Лимон қышқылы. Кез келген дәріханада және супермаркеттердің көпшілігінде сатылатын бұл кристалдар қолдану және сақтау тұрғысынан өте практикалық. Жақсы, тығыз сүзбе алу үшін лимон қышқылын аздап жылы суда (бір шай қасыққа 30 мл) ерітіп, сүтті қайнатыңыз да, лимон қышқылының ерітіндісін бірте-бірте құйып, сүтті толығымен қатқанша үнемі араластыра бастаңыз. . Содан кейін араластыруды тоқтатыңыз және кастрюльді оттан алыңыз. Лимон қышқылының шамадан тыс мөлшері ұнтақталған, пішіні нашар сүзбеге әкеледі. 0,6 литр сүтті ұйыту үшін шамамен 0,5 шай қасық лимон қышқылы қажет. Айран. Кейбір поворалар йогуртты қолданғанды жөн көреді, себебі ол қалың және жұмсақ панельді алуға мүмкіндік береді. Қайнаған сүтке йогурт қоспас бұрын, оны аздап жылы сүтпен сұйылтыңыз. 0,6 литр сүтті ұю үшін әдетте 4-5 ас қасық йогурт қажет. Сарысу. Ұйыған сүттен қалған сарысуды, егер ол бір тәулік бойы жылы тұрса, ұйыған зат ретінде де қолдануға болады. Сарысу қышқыл болуы керек, сондықтан екі күн немесе одан да көп уақыт қажет болса, сүтті жақсырақ сүзеді. Лимон шырыны сияқты, ол ірімшікке аздап қышқыл дәм береді. 0.6 л сүтті қайнату үшін кем дегенде 2/3 кесе (150 мл) сарысу қажет.
Сипаттамасы 10 кесе (2,3 литр) сүт, 5 ас қасық. л лимон шырыны немесе 2 шай қасық. лимон қышқылы немесе 300 мл йогурт ("Тірі"), немесе 2,5 кесе (600 мл) қышқыл сарысу. Сүтті орташа отта, сүт көтерілгеннен кейін қашып кетпес үшін жеткілікті үлкен кастрюльге салыңыз. Сүт қызып жатқанда, оны екі қабат дәкемен қаптап, сарысуы ағып кететін ыдыстың үстіне қойып, ұйытқыш пен дуршлаг дайындаңыз. Сүт көтеріле бастағанда, оған ұю агентін қосыңыз. Бірден дерлік, сиқыр сияқты, губка тәрізді панель мөлдір сары-жасыл сарысудан бөлінеді. Кәстрөлді оттан алыңыз. Егер сарысу мөлдір болмаса, кастрюльді қайтадан отқа қойып, тағы біраз ұйытқыш зат қосыңыз. Ешбір жағдайда панельді отта тым ұзақ ұстамаңыз, әйтпесе ол қатты болып шығады. (біздің дүкендерде сатылатын сүтті бұл әдіспен қайнату әрдайым мүмкін емес, өйткені консервілеу үшін оған сүзілуге қарсы заттар қосылады. Тіпті көп мөлшерде коагуляциялық зат болса да, сүт ішінара коагуляцияланады және ақшыл болып қалады. Бұл жағдайда сүтті барлық қатты бөлшектер үстіңгі қабатқа көтеріліп, тығыз сүзбе қабатын түзгенше бірнеше сағатқа қалдыру керек. Егер сізде көрсетілген ұйытқыш заттар болмаса, сіз қышқыл сүтті, айранды немесе қаймақты (бірақ тоңазытқыштан емес, тек бөлме температурасында!) Сарысу мен сүзбе толығымен бөлінгеннен кейін, кастрюльді оттан алыңыз да, панельді дәкеге бүктеңіз. Тығызырақ болу үшін және панельдің дәмін бұзатын ұйыған затты кетіру үшін оны жарты минут бойы суық су ағынының астында шайыңыз. Содан кейін сұйықтықтың қалған бөлігін келесі жолдармен сығыңыз: Егер сізге ірімшік текшелерін немесе сүзбе тәттілерін жасау үшін тығыз панель қажет болса, онда ол бар дәкені байлап, баспасөздің астына біраз уақыт қойыңыз. Панель престің астында неғұрлым ұзақ отырса, соғұрлым қиын болады. Сондай-ақ, оны дәкеге іліп, барлық ылғал ағып кеткенше және панель қатайғанша қалдыруға болады. Егер сіз жұмсақ сүзбе алғыңыз келсе, дәкені қаттырақ тартып, суды сығып алыңыз. Панель жасау кезінде нені есте сақтау керек. Панель мен престелген панельдің белгілі бір мөлшерін алу үшін қажетті сүт мөлшері (10 минут бойы престеу астында болған) кестеде көрсетілген: Қапталған сүттің мөлшері, л Панельдің шығымы, г Престелген панельдің шығымы, г 0,6 100 75 1,7 250 200 3 400 350 Әдетте тұтынылатын коагулянттардың қасиеттері төменде сипатталған. заттар.