Спагетти, макарон, кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты13 минут
Өнімдер Енді ең бастысы - тамақ туралы! Макарон - Италиядағы ең танымал тағамдардың бірі. Макарон үлкен табаққа беріледі (ешқандай жағдайда сорпа ыдысында емес). Оның үстіне макарон өнімдері қонақтар дастархан басында отырғанда ғана беріледі. Макарон шанышқысының өлшемі мен пішіні негізгі тағаммен бірдей, ол табақтың сол жағына қойылады. Италияда десертке жеміс-жидек жеу әдетке айналған, сондықтан пышақтың жүзі солға, ал шанышқының тістері оңға "қарап", шанышқы мен жеміс пышағын қамтамасыз ету қажет. Енді макарон өнімдеріне келетін болсақ, негізгі тағамдарға келсек: макаронды көп мөлшерде суда қайнату керек әрбір 500 г макаронға шамамен 5 л су мен 2 ас қасық тұз қажет. Су қайнаған кезде (кілтпен) макаронды кастрюльге лақтырып, ағаш шанышқымен араластырыңыз. Пісіру уақытын макарон салынған қапшықтан қараңыз. (пісіру уақыты 2-ден 13 минутқа дейін болуы мүмкін). Дайын макарон қатты, бірақ қатты болмауы керек, ол жақсы шайнауы керек, бірақ жұмсақ болмауы керек. Дуршлагқа тастаңыз және қандай да бір тұздықпен бірге қызмет етіңіз. Томат тұздығы итальяндық тағамдардың сүйіктісі болып саналады, оны жейтіндерге спагеттидің қажетті мөлшерін қалай есептеу керек. Италияда келесі пропорциялар қабылданады: бір жанға 80/100 г ұзын спагетти немесе 100/120 г қысқа спагетти.
Сипаттамасы Макарон пісіріңіз (макаронды қалай дұрыс пісіру керектігін төменде біле аласыз): Егер сіз өзіңіздің үйіңізде "Кішкентай Италияны" ұйымдастырғыңыз келсе, онда ең алдымен үстелді дұрыс қоюыңыз керек. Әрине, әр отбасында дастархан жаюдың өзіндік дәстүрі бар, бірақ біз сізге оның Италияда қалай жасалғанын айтып береміз және сіз біздің кеңестеріміздің кейбірін қолданғыңыз келуі мүмкін. Театр киім ілгіштен, ал түскі ас дастарханнан басталады. Дегенмен, табақтарға арналған сабан майлықтары бар опция өте қолайлы. Дастархан жақсы төселген, бірақ салтанатты түскі ас үшін кестеленген дәстүрлі ақ нұсқаны алған дұрыс. Суды графиндерге құйған дұрыс, өйткені заманауи бөтелкелер өте ыңғайсыз көрінеді. Шарапқа келетін болсақ, егер ол өте жақсы және құнды болса, онда, әрине, ол бөтелкеде беріледі (сондықтан барлық қонақтар қандай эстетикамен айналысатынын бірден түсінеді). Егер кінә солай болса, онда оны графинде де беруге болады. Оның үстіне, егер сіздің үстеліңіз үлкен болса, құюды жеңілдету үшін үстелдің екі жағына графиндерді қою керек. Тұз бен бұрыш үстелге тұз шайғыштарға қойылады, ал егер сіз кенеттен итальяндық үйге түскі асқа келсеңіз, онда итальяндықтар өте ырымшыл екенін және тұз шайғышты ЕШҚАШАН қолдан-қолға өткізбейтінін біліңіз, оны үстелге қою керек, сонда ғана көршіңіз тұз шайғышты қолына алады. . Салат үстелге киінген күйінде қойылады, бірақ салатты әр жегіштің талғамына сай кию мүмкіндігі бар. Бірақ, негізінен, зәйтүн майы мен сірке суы салат таңбасы ретінде әрекет ететіндіктен, олар әдемі ыдыстарда үстелге қойылады. Нанды ерекше атап өткен жөн, өйткені итальяндықтар тамақтану кезінде нанды көп жейді. Нан маймен жағылмайды, сондықтан үстелге май (май) қойылмайды. Үлкен себетте әдетте орамдар немесе қалың тілімдерге кесілген нан беріледі. Айтпақшы, сіз нан пышағын да таба алмайсыз - нағыз итальяндық нанды бөліктерге бөледі - бұл дәмдірек сияқты. Майлықтар - міндетті түрде! Төртбұрышқа немесе үшбұрышқа бүктелген олар ас құралдарының оң жағына қойылады, түскі астың соңында итальяндықтар (және біз олардың соңынан ереміз) майлықты (бүктеуге алаңдамай) оң жақта қалдырады (яғни, мен оны қайда апарсам, сол жерге қоямын:). Үстелдің ортасына міндетті түрде жаңа гүл шоқтарын қойыңыз. Итальяндықтар отыруға арналған карточкаларды сирек пайдаланады. Бірақ бекітілген ережелер бар: үй иесі мен үй иесі бір-біріне қарама-қарсы отырады, үй иесінің оң жағында ең құрметті немесе ең қарт ханымға арналған орын және одан әрі (дәрежесі немесе жасы бойынша), сондай-ақ ер қонақтармен бірге отырады. Жақын жерде ерлі-зайыптыларды отырғызбау керек (оларға бір-бірінен үзіліс беріңіз). Пісірілген макарон. Пастаны пеште пісіруге болады, бұл жағдайда сіз пісіру уақытын қысқартып, әлі де қатты пастаны дуршлагқа тастайсыз. Ақырында, спагеттиді қалай дұрыс жеуге болады. Италияда балалар шанышқыны қолдарына ұстай салысымен спагетти жеуге үйренеді. Алайда, егер сіз итальяндық болмасаңыз, онда бұл өнімді жеу кезінде белгілі бір қиындықтар туындауы мүмкін. Алдымен сіз ұзақ уақыт бойы бұзық макарондарды шанышқыңызға салуға тырысасыз, олар шанышқының тістерінен сырғып кетуге тырысады, содан кейін боксшының сілекейіндей ілінеді. Ал мұны қалай дұрыс жасау керек? Кейбір кеңестер: Шанышқыны (егер сіз, әрине, солақай болмасаңыз) оң қолыңызбен ұстаңыз, оған спагеттидің аз мөлшерін іліңіз, ілінген спагеттиді ажырату үшін шанышқыны табақтың үстіне көтеріңіз. Содан кейін шанышқыны тігінен ұстай отырып, шанышқының тістерін тәрелкеңіздегі спагетти жоқ жерге қойыңыз. Оң қолыңыздың бас бармағын және сұқ саусағын пайдаланып, шанышқыны өз осінің айналасына бұраңыз, бұл кезде спагеттиді айналдырыңыз. Осы операциядан кейін шанышқыны табаққа қарай аздап басыңыз - осылайша сіз спагеттиді жоғалтпайсыз. Бір жылдам қимылмен спагеттиді аузыңызға бағыттаңыз. Егер соған қарамастан, спагеттидің белгілі бір мөлшерін Бұланды бірінші айналымнан бастап аузыңызға салмасаңыз, онда сол шанышқының көмегімен оларға дұрыс жолды көрсетіңіз. Балалар әдетте макаронды шумен сорып алады, бірақ ересектер үшін бұл жақсы форма емес.