Ашытқы қамырынан жасалған бәліштер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қажет: 1/2 пакет сары май (маргарин) 1 ас қасық. сүт 2 жұмыртқа ашытқысы (стандартты кішкене пакеттің үштен бір бөлігі немесе импортталған 1/2 тез) Қант 2 ас қасық. қасықтар + қамырға қанша қажет болса, ұнның шамамен толтырылуына байланысты. 1 кг. 1. Ашытқы алынып, жылы сумен + 2 ас қасық сұйылтылған. л қант.
Сипаттамасы 1. 0,5 пакет маргаринді ерітіп, бір литр сүт, 0,5 пакет қаймақ, 3 ас қасық құйыңыз. л күнбағыс майы және 100 гр. бір шымшым тұз бен қант қосылған сұйылтылған ашытқы (егер біз құрғақ ашытқыны қолдансақ, онда тұз бен қантты тікелей қамырға құйып, ашытқыны 2 пакеттен аламыз). Еленген ұнды пирог қамырының күйіне құйып, илейміз, тағы 0,5 пакет жұмсақ маргарин қосамыз (ерітілмеген). Сапалы түрде илеңіз және көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. Бір рет илейміз, сосын бәліш жасаймыз. Біз пирогтарды пеште пісіреміз бе, әлде майға қуырамыз ба, олар қайтадан толтырылған күйде тұруы керек. Салмасы менде еріген ысталған төс еті, қуырылған пияз және жаңа аскөк қосылған картоп пюресі болды. 2. ашытқысыз қамырға арналған рецепт: 1 литр сүт, 2 кг (15 кесе) ұн, 100 г ашытқы, 8 ас қасық. құм қасықтары, 7 жұмыртқа, 4,5 шай қасық тұз, 10 ас қасық. май қасықтары. Қамырды илеңіз (қолыңыздан жабысып қалуы керек) және қолайлы болғанша жылы жерге қойыңыз. Шамамен бір сағаттан кейін жылытуды жасаңыз. Ашытқы жаңа піскен кезде және қамыр жақсы көтерілгенде, мен жылытусыз жасаймын, мен оны бірден кесемін. 3. 30 гр. ашытқыны 1 ас қасық қантпен соңғысы толығымен ерігенше ұнтақтаңыз. Егер ашытқы мұздатқыштан болса, онда олар өздігінен қызсын (бұл тез болады). Барлығын бірден негізгі ыдыстан бастаған дұрыс, ал аз мөлшерде оны еңкейту арқылы жұмыс істеуге болады. Ұнтақталған ашытқыға 300 мл жылы сүт пен 4 ас қасық ұн қосамыз. Асықпай, аз мөлшерде, бәрін жақсылап араластырыңыз (бір жаққа). Енді тостағанды бір нәрсемен жауып, жылы жерге қоямыз (1 рет). Осы уақытта басқа ыдыста 3 жұмыртқаны (оларды бөлме температурасына дейін қыздыру керек) 3 ас қасық қант пен 1 шай қасық тұзбен шайқаңыз. Дайын қоспаны бір жаққа ақырын араластыра отырып, қолайлы қамырға салыңыз. Ұнды, шамамен 700 гр қосамыз, қамырды тұтқалармен илейміз. Шөміште 200 гр ерітіңіз. сары май, оттан алыңыз, тағы 30-50 мл көкөніс майын қосыңыз (ол торттарды тез кебуден сақтайды). Біз бұл қоспаны қамырға салып, біртіндеп бөліктерге қосамыз. Сары майды ұрып жатқанда, біз қамырды да ұрамыз оны алақанмен, шпатель тәрізді, төменнен жоғары қарай тарту арқылы. Барлық майды сіңіргеннен кейін тағы біраз уақыт шайқау керек. Қамыр ыдыс-аяқ пен қолдың қабырғасынан алыстауы керек. Қамыр салынған ыдысты жақсылап жауып, ыстыққа қойыңыз - аккумулятор, су моншасы және жай ғана жылы сумен жылыту жастықшасы. Жақындаған қамырды екі рет илеу керек. Кезекті тәсілден кейін ыдысты еңкейтіп, қажетті мөлшерді ұнмен бірге тақтаға абайлап жайып, ақырын жұмыс істейміз. Тақтаға көп ұн құюға болмайды - қамыр оны алып кетеді, бұл дайын пирогтарға әсер етеді, олар ауасы аз болады. Кесілген пирогтарды пісіру парағына жайып, 15 минуттай қоямыз, жұмыртқа қоспасымен (жұмыртқа + аздап су немесе сүт) майлап, пісіреміз. 4. Өте ыңғайлы және жылдам, әсіресе қонақтар жақын арада келуі керек болғанда. Қамыр ашытылған, бірақ тез дайындалады. 2. Сүт, жұмыртқа және қант миксермен араластырылады. Қамыр өте қалың болғанша оған ұн қосылады. 3. Ашытқы сол жерге құйылады, бәрі миксермен илеуді жалғастырады, ұн қайтадан сол күйге қосылады. 4. Барлығы иленіп жатқанда, маргарин ериді және салқындатылған қамырға құйылады. 5. Ұн қайтадан қосылады. Бірақ бұл жерде, әдетте, араластырғыш ызылдай бастайды және қолмен араластыруға тура келеді. 6. Дайын қамыр бір жерге жылы жерге қойылады. Бір жарым сағаттан кейін ол екі еседен астам артады, содан кейін пирожныйларды мүсіндеуге болады 5. Ашытқының кішкене таяқшасының бестен бір бөлігі (20 г) жарты стакан жылы сумен сұйылтылып, оған бір ас қасық түйіршіктелген қант қосылды. Дірілдеген кезде мен оны електен өткізілген ұнға құйып, бір жерге сыраны, бір литрдің үштен бір бөлігін, бір сарысын, бір шай қасық тұзды қосып, қамыр иледім, біртіндеп күнбағыс майы мен ұнды кезекпен қосып, қамыр оң қол мен бүйірден артта қалды. табалар, мен қамыр салынған кастрюльді жылы суға арналған ыдысқа салдым. Шамамен бір жарым сағаттан кейін, ол екі есе көбейгенде, мен оны жуып тастадым. Мен фаршты қырыққабат пен салқын жұмыртқадан, сондай-ақ жүректен жұмыртқамен дайындадым (: пияздың біртүрлі физиологиясы, өкінішке орай, болмады, бірақ жақсы. Қырыққабат өте аз мөлшерде суға бұқтырылған, жақсы, сәл ғана. Ал жүрек ет тартқышта бұралып, әдеттегідей қуырылды. Ақырында қамыр дайын болған кезде мен оны әдеттегідей кішкене тоқаштарға бөліп, тартылған етпен дәмдедім. Пісіру парақтарында пирогтар тағы он бес минуттай тұрды, мен келесі парақты толтырдым, содан кейін мен сәйкес пирогтарды жұмыртқаның ақуызымен майладым (тікелей щеткамен), және бұл өнердің барлығы қажетті күйге дейін қыздырылған пешке жіберілді. 15-18 минут. Пирогтары бар бір науа пеште пісіп жатқанда, басқа пирогтар қазірдің өзінде жарамды болды. Барлығы жиырма пирогтан тұратын үш науа болды. Мен пирогтарды кішкентай етіп жасадым, олар үш есе мөлшерде өсе алды,