Ханукка пончиктері (тағамдар: Еврей)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 кесе ұн, 1/2 пакет маргарин, 1/2 кесе өсімдік майы, 2 сарысы, 1 жұмыртқа, 1/2 кесе жылы сүт, 30 г. ашытқы, 1/2 кесе қант, бір шөкім тұз.
Сипаттамасы Ханукка пончиктері (1) 1 кг ұн, 1 пакет ванилин, 3 ас қасық. қант қасықтары, 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1/2 пакет маргарин, 2 стакан жылы су, 2 шай қасық бренди, 1 пакет ашытқы, джем, себуге арналған қант ұнтағы және толтыруға арналған джем. Ашытқыны 1/2 стакан жылы суда ерітіп, 1 шай қасық қант қосыңыз. Ашытқы өсіп жатқанда, қамыр илеңіз. Ашытқыны қосыңыз. Қамыр жұмсақ болуы керек, қолыңызға жабысып қалуы керек. Ол көтерілсін және қалыңдығы екі саусақпен оралсын. Дөңгелектерді стақанмен кесіп, қайнаған майы бар кастрюльге салыңыз. Қызарғанша қуырыңыз. Майды сіңіру үшін қағазға салыңыз, джеммен толтырыңыз және қант ұнтағына себіңіз. Ханукка пончиктері (p) Ашытқыны сүтте сұйылтыңыз, қант қосыңыз және алынған массаны ұн үйіндісінде бұрын жасалған шұңқырға құйыңыз. 15 минутқа қалдырыңыз. Барлық басқа компоненттерді қосыңыз, ыдыстың бүйірлеріне жабыспайтын жұмсақ серпімді қамыр илеңіз (бұл сәттің маңызы ерекше - қамыр жабысуды тоқтатқан сәтте дайын болып саналады, әрі қарай илеуге болмайды - қамыр тым қатты болады). Таза сүлгімен жабылған қамырды жылы жерге қойып, көлемі екі есе көбейгенше күтіңіз. Қалыңдығы 1,5 см жолақты жайыңыз. Дөңгелектерді стаканмен кесіңіз, осы дөңгелектерді қайтадан сүлгімен жабыңыз, оны жарты сағат бойы көтеріңіз. Терең кастрюльде өсімдік майының көп мөлшерін қыздырыңыз. Дөңгелектерді қайнаған майға батырыңыз, қақпақпен жабыңыз және бір минут қуырыңыз. Екінші жағын қуыру үшін аударыңыз, бірақ енді қақпақпен жаппаңыз. Пончиктер жұмсақ сары болуы керек, артық пісірілмеуі керек. Оларға джемді құйып, қант ұнтағын себіңіз.