Орыс құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция жасайды (20-25 құймақ). Бидай ұны - 600 г. түйіршіктелген қант - 1 ас қасық. л. сары май - 5 шай қасық. жұмыртқа - 1 дана. ашытқы - 25 г. тұз - 1 шай қасық. сүт - 4 кесе, зәйтүн майы - 3-4 ас қасық. л.
Сипаттамасы 3 стакан сүтті 30-35ш дейін қыздырыңыз, ондағы ашытқыны ерітіңіз, 1/2 ас қасық қосыңыз. түйіршіктелген қант қасықтары, тұз, сарысы және еріген сары май, араластырыңыз және 300 г ұн қосыңыз. Қамыр илеңіз. Ыдыстарды қамырмен сүлгімен жауып, ашыту үшін жылы жерге қойыңыз (25-30ш). 2 сағаттан кейін, қамырдың көлемі екі есе көбейген кезде, оны 50 вт температураға дейін қыздырылған қалған сүтпен сұйылтыңыз, қалған ұн мен қантты қосып, біртіндеп жақсылап шайқалған ақуызды құйыңыз. Қамырды қайтадан илеңіз және оны көтеріңіз. Қамыр жалпы алғанда шамамен 3 сағат ашытуы керек. Табаны өсімдік майының жұқа қабатымен майлап, түтін шыққанша қыздырыңыз. Қамырдың бір бөлігін құю қасықпен абайлап алыңыз да, табаға құйыңыз. Құймақтың астыңғы жағы қызарған кезде, щетканы өсімдік майына батырып, үстіңгі жағын майлап, құймақты аударыңыз. Құймақтың екінші жағы қызарған кезде, үстіңгі жағын қайтадан өсімдік майымен майлап, құймақты сүлгімен оралған табаға салыңыз. Пісіру кезінде қамырды араластыруға болмайды.