Белиш-ет пен картоп қосылған пирог (татар тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Салма: 200 г. сиыр еті мен 200 г. майы бар қой еті, 200 г. пияз, бұрыш, тұз, лавр жапырағының 2 жапырағы. Қамыр: 150 г. маргарин, 150-200 г. ашытылған (жаңа піскен) айран, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. л майонез, 2 ас қасық.л қаймақ, 100 г өсімдік. май, 1/2 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. сода, сірке суымен сөндіріңіз, ұн (қанша кіреді).
Сипаттамасы Қамырды дайындаңыз: маргаринді ерітіп, оған айран құйыңыз, жұмыртқаны ұрып, қалған компоненттерді қосыңыз (ұннан басқа). Барлығын араластырыңыз, ұн қосыңыз және қамыр қолыңызға жабыспағанша илеңіз. Қамыр майлы болып шығады, оны мұздатқышқа салып, толтыруды бастау керек. Толтыру үшін: етті (ұсақ сүйектермен және шеміршектермен), картоп пен пиязды ұсақтап тураңыз, дәмдеуіштер қосыңыз. Толтыру дайын болғаннан кейін қамырды мұздатқыштан алыңыз. Оны екі бөлікке бөліңіз (шамамен бір-екіден). Үлкенірек бөлікті жайып, қамырдың шеттері табаның шеттерінен асып кетуі үшін таяз табаға салыңыз. Қамырды өсімдік майымен майлап, салмасын салыңыз. Қамырдың басқа бөлігін жайып, үстіңгі жағын салмамен жауып, пайда болған сорпа ағып кетпес үшін шеттерін қаттырақ қысыңыз . Жоғарыдан тесік жасаңыз, ол арқылы Белишке 1/2 кесе ет сорпасын немесе қайнатылған су құйыңыз. Шұңқырды қамырдың кішкене бөлігімен жабыңыз. Мазмұны бар табаны жақсы қыздырылған пешке салыңыз. Балиш қызарған бойда отты минимумға дейін азайтыңыз. Шамамен бір сағаттан кейін тесікті ашып, Белишке тағы 1/2 кесе сорпаны құйыңыз, тесікті жабыңыз. Егер Балиш қатты қызарып кетсе, оны жалғанға жағыңыз . Балишті табақтарға келесідей етіп қою керек: алдымен қақпақ кесіліп, үстел басындағылардың санына қарай кесіледі, содан кейін салмасы да табақтарға салынады, астыңғы жағының биік жиектері кесіледі. және оны жиналғандар арасында бөліңіз. Ең дәмдісі - түбі. Кесіңіз және табақтарға салыңыз.