Тауық пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: маргаринді ұнмен ұсақтап тураңыз, қалған компоненттерді қосыңыз, қатты қамыр илеңіз. 2 бөлікке бөліп, тоңазытқышқа салыңыз. Салмасы: тауық етін ұсақтап турап, тұз, бұрыш сеуіп, өсімдік майына қуырамыз. Күрішті қайнатыңыз. Пиязды, сәбізді қуырыңыз. Барлығын араластырыңыз, кез-келген дәмдеуіштер мен сарымсақты қосыңыз. Қажет болса, тұз бен бұрыш себіңіз. Қамырдың бір бөлігін қалыпқа салыңыз, шеттерін бүгу үшін қалдырыңыз. Содан кейін толтыруды салыңыз. Торт құрғақ болмауы үшін сары майды (бірнеше кішкене бөліктерді) қосуға болады. Қамырдың екінші бөлігін үстіне жабыңыз. Шеттерін бекітіңіз, ортасында кішкене шеңберді кесіңіз. Т= 200 градус температурада алтын қоңырға дейін пісіріңіз. Егер үстіңгі жағы қалса, оны майонез және жаңа піскен шөптерді қосып, салат ретінде жеуге болады. Қамыр: маргарин - 125 г. қаймақ - 1/2 кесе, су - 1/2 кесе, сода - пышақтың ұшында, тұз - пышақтың ұшында, қант - 1 ас қасық. толтыру: тауық еті - 300 г. күріш - бір уыс, пияз, сәбіз, сарымсақ, дәмдеуіштер, май.