Тауық пирогы-2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: Қамыр: 125 г маргарин, 1/2 кесе қаймақ, 1/2 кесе су, пышақтың ұшында сода, пышақтың ұшында тұз, 1 ас қасық. л қант, Салмасы: 300 г тауық еті, бір уыс күріш, пияз, сәбіз, сарымсақ, дәмдеуіштер, сары май. Қамыр: маргаринді ұнмен ұсақтап тураңыз, қалған компоненттерді қосыңыз, қатты қамыр илеңіз. 2 бөлікке бөліп, тоңазытқышқа салыңыз. Салмасы: тауық етін ұсақтап турап, тұз, бұрыш сеуіп, өсімдік майына қуырамыз. Күрішті қайнатыңыз. Пиязды, сәбізді қуырыңыз. Барлығын араластырыңыз, кез-келген дәмдеуіштер мен сарымсақты қосыңыз. Қажет болса, тұз бен бұрыш себіңіз. Қамырдың бір бөлігін қалыпқа салыңыз, шеттерін бүгу үшін қалдырыңыз. Содан кейін толтыруды салыңыз. Торт құрғақ болмауы үшін сары майды (бірнеше кішкене бөліктерді) қосуға болады. Қамырдың екінші бөлігін үстіне жабыңыз. Шеттерін бекітіңіз, ортасында кішкене шеңберді кесіңіз. Алтын қоңырға дейін 200 градус температурада пісіріңіз. Егер үстіңгі жағы қалса, оны майонез және жаңа піскен шөптерді қосып, салат ретінде жеуге болады.