Шикі қызылша мен мүкжидек пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқы қамыры: бір стақан сүт, жарты стакан қант (құм), жарты таяқша ашытқы (кішкене), пышақтың ұшындағы тұз, май (немесе маргарин) - 50 г, бір жұмыртқа, ұн шамамен - 3,5 кесе. Сүтте қантты, ашытқыны сұйылтамыз, тұз, жұмыртқа саламыз, еріген майды сүтке қосамыз, бірақ ыстық емес, сәл суытып қоямыз. Қамыр илейміз. Салмасы: мүкжидек - 250 г, қант - 1/2 кесе (құм), крахмал - 1 ас қасық. қасық (ұнтақ), қызылша - бір орташа. Мүкжидек қантпен жақсылап ұсақталады, сосын крахмал қосып жақсылап араластырамыз. Шикі қызылшаны ұсақ үккіштен өткізіп, қант қосылған мүкжидекке қосамыз. Қайтадан жақсылап араластырамыз, салмасы дайын болады. Қамыр дайын болған кезде оның кішкене бөлігін грильге қою керек. Қамырдың қалған бөлігін қабатқа жайып, алдын ала майланған және ұн себілген пісіру парағына қоямыз. Толтырманы қамырға саламыз, тегістейміз. Жоғарыдан біз резервтелген қамырдан тор жасаймыз, бірақ қызылша буланып кетуі үшін өте қалың емес. Торды жұмыртқамен майлауға болады. Торт күйіп қалмас үшін өте ыстық пеште пісірілмейді.