Тәтті тоқаш (эклер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 250 - 450 г ұн, 500 г су (2 кесе), 120 - 150 г маргарин, 10 г қант, 10 г тұз, 10 жұмыртқа. Шантили кремі. 400 мл (2 стаканнан сәл аз) қою қаймақ, 100 мл (1/3 кесе) қант ұнтағы, 1/3 шай қасық ваниль сығындысы. Кремді тоңазытқыштан алыңыз. Миксермен орташа жылдамдықта барлық ингредиенттерді бірнеше минут шайқаңыз. Жылдамдықты максималды деңгейге дейін арттырыңыз және көбік пайда болғанша шайқаңыз. Пешті 205 С дейін қыздырамыз. Кәстрөлде маргаринді, тұзды, қантты және суды араластырамыз. Қайнатыңыз және оттан алыңыз. Барлық ұнды бірден қосып, қарқынды араластырыңыз. Қамырды кептіру үшін отқа қоямыз. Қамыр күйіп қалмас үшін үнемі араластырыңыз. Қамырды миксермен араластырамыз, суыған соң жұмыртқаны бір -бірлеп қосамыз. Алынған қамыр тым сұйық болмауы керек. Пішінді саптамасы бар кондитерлік қапты қолданып, өлшемі 10х2,5 см болатын 2,5 сантиметрлік эклерлерді майланған пісірме табаққа сығамыз. Өнімдерді жұмыртқаның пісіру парағына түсуіне жол бермей, ұрылған жұмыртқамен аздап майлаңыз. Пешті ашпай 180с температурада 20 - 25 минут пісіреміз. Суытып қоямыз. Әрбір эклерді ұзына бойына екіге бөліп, кондитерлік қапшықтың көмегімен қаймақпен толтырамыз. Шантили кремін қолдануға болады.