Құрғақ жемісті Наполеон
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 10. Қамыр 1: 300 г ұн, 400 г сары май. Қамыр 2: 300 г ұн, 1/2-3/4 кесе су, тұз, лимон шырыны, сірке суы. Екі сынақты да суықта 30 минут ұстаңыз. Содан кейін екінші қамырды 0,5 см-ге дейін жайыңыз. Қалыңдығы, ал біріншісі сәл жұқа. Конвертті 3-4 рет бүктеп, суыққа шығарыңыз. Және де 3 рет. 2 бөлікке бөліңіз, пеш. Крем: 1 стакан қантты 1 жұмыртқамен ұнтақтаңыз, 0,5 стакан сүт қосыңыз - қайнатыңыз және салқындатыңыз.
Сипаттамасы 6 ақуыз, 2 стакан қант, 1 стакан жидек джемі (таңқурай, қарақат және т.б.). Миксермен жақсылап шайқаңыз (алдымен белки қантпен, сосын джеммен) Торттар 200 гр. кремді маргарин, 2 стакан қант, 6 сарысын ұнтақтаңыз. Содан кейін бір стақан сүт, 1 шай қасық сөндірілген сода, ванилин, бір қасық өсімдік (өсімдік) майын, жарты стакан қаймақ қосыңыз. Барлығын илеңіз, қамырды 4 тортқа бөліңіз, 20 минутқа қалдырыңыз, содан кейін жайыңыз және пісіріңіз. Торттарды жылы (ыстық емес) жайған дұрыс. Қолданар алдында торт 4,5 стаканға жақсырақ тұруы керек. ұн, 500 гр. маргаринді тегіс болғанша турап, 1 ас қасық су құйып, қамыр алынғанша ұсақтаңыз. Қамырды бірнеше бөлікке бөліп, суыққа 1 сағат немесе одан да көп уақытқа қойыңыз. Параққа жайып, пісіріңіз. Крем: 250 гр. ағызу. сары май, 1 ас қасық. қантты езіңіз, қоюландырылған сүттің 1/2 банкасын қосыңыз. сүт, 1 жұмыртқа, 6 ас қасық. сүт қасықтары. Дайын тортты суыққа қойыңыз, барлық торттарды креммен жағыңыз, үгінділерге себіңіз 5. 200 гр. май, 200 гр. қаймақ, 2 жұмыртқа. Қанша ұн алатынын илеңіз. Жайып, пісіріңіз. Крем: 8 сарысы, 500 гр. қант, 5 шай қасық ұн - жақсылап сүртіңіз. Алынған қоспаны қайнаған сүтке құйып, 5 минут қайнатыңыз. Оттан шығарған кезде 150 гр салыңыз. сары май. Араластыру. 6. 1 стакан қаймақ, 1 стакан қант, 1 стакан сүт, сода. Илеу өте керемет емес. 15-18 парақты жайып, пешті жағыңыз. 7. 1 жұмыртқа, 1 стакан қаймақ, 1/2 кесе қант, тұз, 50 г май, 1,5 кесе сүт, 1 шай қасық сода сүтте сұйылтылып, қамыр илеп, 12 бөлікке бөлінеді. Шарларға айналдырыңыз және ораңыз. 8. 400 г сары май, 500 г ұн, 1/2 лимон, 1/2 кесе су, 1 шай қасық тұз. Крем: 200 г сары май, 1/2 кесе сүт, 1 кесе қант, 1 жұмыртқа, ванилин. 9. 2 жұмыртқа, 50 г май, 1,5 кесе су, 400 г сары май. 3-4 рет бүктеңіз, бірінші рет қатты. Конвертпен жасаңыз және 20 минут бойы суыққа қойыңыз. 10. Қамыр 1: 300 г ұн, 400 г сары май. Қамыр 2: 300 г ұн, 1/2-3/4 кесе су, тұз, лимон шырыны, сірке суы. Екі сынақты да суықта 30 минут ұстаңыз. Содан кейін екінші қамырды 0,5 см-ге дейін жайыңыз. Қалыңдығы, ал біріншісі сәл жұқа. Конвертті 3-4 рет бүктеп, суыққа шығарыңыз. Және де 3 рет. 2 бөлікке бөліңіз, пеш. Крем: 1 стакан қантты 1 жұмыртқамен ұнтақтаңыз, 0,5 стакан сүт қосыңыз - қайнатыңыз және салқындатыңыз. 11. Қамыр: 1 жұмыртқа, салқын қайнатылған су 1 стакан, сірке суы 1 ас қасық, ұн 3-3,5 кесе, маргарин 1 пакет. Дайындау: жұмыртқаны ыдысқа бөліп, оны шанышқымен шайқаңыз, оған су мен сірке суын қосып, соңғы араластырылғанша шайқаңыз. Маргаринді үккіштен өткіземіз, оны жармаға дейін ұнмен араластырамыз. Мұны істеу үшін оны пышақпен "кесу" керек, тіпті маргаринді ұнға шайқаңыз деуге болады. Маргаринді ұрып-соғуды тоқтатпай, жұмыртқа, су және сірке суының қоспасын қосыңыз. Дайындалған қамырды 8 бөлікке бөліп, шарларды орап, ыдысқа салыңыз да, тоңазытқышқа бір жарым сағатқа қойыңыз. Егер бұл күні одан әрі тамақ дайындауға уақыт болмаса, қамырды тоңазытқышта келесі күнге дейін қалдыруға болады, бұл бос емес адамдарға өте ыңғайлы. Қамырды тоңазытқыштан алыңыз, әр шарды жұқалап жайыңыз, ұн себілген пісірме табаққа салыңыз да, 200 градусқа дейін қыздырылған пеште 7-10 минут пісіріңіз (қызарғанша). Торттарды бос уақытында дайындауға және қонақтар кенеттен келгенге дейін бірнеше ай бойы сақтауға болады. Крем: 4 жұмыртқа, 1 стакан түйіршіктелген қант, 3-4 стакан сүт, 150-200 г сары май (кремнің қажетті майлылығына байланысты), 2 ас қасық ұн. Дайындау: жұмыртқаны қантпен жақсылап шайқаңыз, қант дәндері толығымен ерігенше. Ұнды қосып, толығымен араластырылғанша шайқауды жалғастырыңыз. Жарты стакан жанбайтын сүтті құйып, араластырыңыз. Бұл қоспаны қайнаған сүтке құйыңыз, түбіне араластырыңыз, қайнатыңыз, бірақ қайнатпаңыз. Көпіршіктер пайда бола бастағанда және жарыла бастағанда қоспасы қайнағанға дейін жетті. Мұның бәрі эмальданған кастрюльде жасалуы керек. Салқындату үшін кастрюльді суық суға салып, араластыру керек, егер уақыт болмаса, оны қақпақпен жауып, қоспаның өзі суығанша қалдыруға болады. Содан кейін жұмсартылған және кесектерге кесілген сары майды сол жерге құйыңыз. Торттарды қалың жағыңыз, үстіңгі жағын торттардың ұсақталған бөліктерімен және ұсақталған жаңғақтармен себіңіз. Кремді сіңіру үшін бөлме температурасында түні бойы тұруға рұқсат етіңіз, таңертең тоңазытқышқа салыңыз және кешке қонақтарды күтіңіз.