"Джозефина" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: ұн 3,5 кесе қант 1/2 кесе жұмыртқа 1 дана. май 2 ас қасық. л. сода 1/4 шай қасық. қаймақ 1 стакан сүт 1/4 кесе
Сипаттамасы Жарты кесе қантты 1 жұмыртқа мен 2 ас қасық сары маймен сүртіңіз. Бір стақан қаймақты 1 шай қасық сөндірілген сода мен 1 \ 4 кесе сүтпен араластырыңыз. Барлығын қосыңыз. 3,5 кесе ұнды ақырын қосып, қамырды жақсылап илеңіз. 7 бөлікке бөліңіз (дәл 7-ге!). Жайып, пісіріңіз. Крем: 0,5 стакан қантты 2 жұмыртқамен ұнтақтаңыз, 2 ас қасық қосыңыз. л ұн және 4 ас қасық. л сүт. Бірге шайқаңыз. Бір литр сүтті бөлек қайнатыңыз. Қайнаған кезде пештен шығарып, кремді баяу құйыңыз. Қоспа бөлінген кезде оны отқа қойып, қаймақ консистенциясына дейін қоюлатып, үздіксіз араластырыңыз. Оттан алыңыз, бір шымшым ванилин мен 300-400 грамм сары май салыңыз. Кремді 2 бөлікке бөліңіз: біреуіне какао, екіншісіне қабығымен езілген лимон қосыңыз. Кремді салқындатудың қажеті жоқ. Енді біз торттарды жоғары (дәл жоғары) жақтары бар табаққа келесі ретпен саламыз: какао қосылған торт кремі, лимон қосылған торт кремі, какао қосылған торт кремі, торт - қарақат джемі (немесе қантпен езілген қарақат), торт - лимон қосылған крем, какао қосылған торт кремі, лимон қосылған торт кремі. Қалған креммен біз осы құрылымның барлығын толтырамыз (торт жоғары болуы керек), сонда торттар "қалқып" кетеді және түнде ас үйде қалдырылады. Таңертең біз тортты суыққа 8 сағатқа қоямыз. Крем: қант 1/2 кесе жұмыртқа 2 дана. ұн 2 ас қасық. л. сүт 1 литр сары май 300-400 г. какао 2 ас қасық. л. лимон 1 дана. ванилин аздап қарақат джемі 1 стакан