"Құс сүті" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Крем: желатинді 150 мл жылы қайнаған суға сұйылтып, 30 минутқа қалдырыңыз. 10 сарысын 1 стакан қантпен ұнтақтаңыз, 1 стакан сүт құйыңыз, араластырыңыз. 1 ас қасық ұн қосып, араластырыңыз және су ваннасында қайнатыңыз. Массаны суытып, оған 300 грамм ұнтақталған сары май, ванилин қосыңыз. Ақуыздарды (10 дана) миксермен 1 стакан қантпен қалың көбікке шайқаңыз. Желатинді тез құйыңыз, мұқият араластырыңыз. Бірінші массаны ақуыз массасымен араластырыңыз. Алынған кремді тортқа құйыңыз, торттың периметрі бойынша бұрын кремнің массасы төгілмеуі үшін оны шеңберге бекітіп, қағаз таспасын салыңыз. Жоғарыдан екінші тортпен жабыңыз және суыққа шығарыңыз.
Сипаттамасы Губка торты: 4 жұмыртқа, 1 стакан қант, 1 стакан ұн, аздап сөндірілген сода. Жұмыртқаны қантпен шайқаңыз, ұн қосыңыз, араластырыңыз және орташа отта пісіріңіз. Дайын тортты екі бөлікке бөліңіз. Глазурь: 5 ас қасық какао, 3 ас қасық сүт, жарты кесе қант, 50 грамм сары май. Қайнатыңыз және тортты жабыңыз. Торттың үстіне үгітілген жаңғақ себіңіз де, мандарин апельсинінің тілімдерімен (қант шәрбатына малынған) әдемі етіп жайыңыз. Бисквит: Жұмыртқа 4 дана. Қант 1 стакан ұн 1 стакан сода, Крем: жұмыртқа 10 дана. желатин 40-50 г. су 150 мл. қант 2 кесе ұн 1 ас қасық. л. сүт 1 стакан сары май 300 г. ванилин, Глазурь: какао 5 ас қасық. л. сүт 3 ас қасық. л. қант 1/2 кесе сары май 50 г. жаңғақтар