Наполеон торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы "Наполеонға" арналған крем: 1/2 кесе сүт, 1-2 жұмыртқа, 1 стакан қант жақсылап араластырылып, баяу отта қайнағанша қыздырылады. Бөлек- бірақ сары майды шайқаңыз. Масса салқындаған кезде оны маймен біріктіресіз. Май - 200 г. 1. Қамыр: 250 г маргарин, 2-2,5 ас қасық. ұн, 1 ас қасық. л. сірке суы, 0, 5 ас қасық. су. Крем: 2 ас қасық. қант, 2 жұмыртқа, 1 ас қасық. сүт. Ірі үккіште маргарин, + ұн + сірке суы + су. (сірке суы ас қасықтан сәл аз болуы мүмкін. л.) Жақсылап араластырып, тоңазытқышқа жарты сағатқа қойыңыз. Қамырды 8 бөлікке бөліңіз. Толтыру үшін бір тортты пісіруге болады. Торттарды жұқа етіп жайыңыз. Тұмшапешке салмас бұрын, болашақ тортты бірнеше жерден тесіп алған жөн (мен әдетте шанышқыны қолданамын :), себебі торттар пісіру кезінде көбіктенуге бейім. Егер пеш жақсы қыздырылған болса, торт аз, 5 минут ішінде піседі. Дайын торттарды ұқыпты ұстаңыз, өте нәзік жаратылыстар. Крем: ас қасық жақсылап шайқаңыз. жұмыртқа қосылған қант, қанттың қалған бөлігін қосып, жақсылап араластырыңыз, сүтті құйыңыз, қайтадан араластырыңыз. Пешке қойыңыз және са-хар күйіп қалмас үшін үнемі араластырыңыз, қайнатыңыз. Дүкендегі қаймақ сияқты қоюлану үшін аздап қайнатыңыз :). Салқындатыңыз және тоңазытқышқа сәл салыңыз (немесе қоюға болмайды). Әрі қарай - әдеттегі процедура: торт, кілегей, торт, кілегей және т.б. Дайын тортты тоңазытқышқа түнде, жақсырақ келесі кешке дейін қойыңыз. Крем: 1 литр сүт (қайнатыңыз), сұйылтылған 5 ас қасық құйыңыз. ас қасық ұн, қайнатылған ұн массасы алынады. 100- 200 гр бөлек араластырыңыз. май + 2 ас қасық. қант + 5 ас қасық. какао қасықтары. (сіз кремді какаосыз жасай аласыз, содан кейін қантты аздап азайту керек). Ұн мен май массасын араластырып, торттарды жайыңыз. Үстіне туралған он үшінші тортты себіңіз. 2. 3 ас қасық. үстіңгі жағы бар ұн, 1 пакет (250 гр.) маргарин, 1 жұмыртқа, 1/2 шай қасық. сірке суымен сөндірілген сода, 1/2 ас қасық. су. (қамырды тұздауды ұмытпаңыз). Барлығын араластырыңыз, тоңазытқышқа біраз уақыт қойыңыз, 12 торт жасаңыз (13 -і қалдықтардан алынады, бұл себуге арналған). Торттар жұқа болады.