"Сатурн" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер "Сатурн сақинасын" дайындау үшін 3 ас қасық қайнаған су, 1 шай қасық май, 1 ас қасық ұнды араластырыңыз. Қамыр ыдыстың түбінен қалып қоймайынша, отты тез арада сөндіру керек. Оттан алыңыз және сәл салқындатыңыз. Қамырды қант ұнтағына бәрі сіңгенше илеңіз (2 ас қасық). Алынған қамырды қалыңдығы 2,3 мм етіп жайыңыз (ол пісірілмейді). Диаметрі торттың өлшемінен 3 см кіші және ені 4 см болатын сақинаны кесіңіз. Торттың үстіне қойыңыз.
Сипаттамасы Қамыр: 400 г жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіп, 1 стакан қаймақ, 2 стакан ұн, 200 г жұмсартылған май немесе маргарин, 2 жұмыртқа, 1 шай қасық пісіру ұнтағы, 1 стакан қант қосыңыз. Қамыр илеңіз, 4 бөлікке бөліңіз. Парақты ұнмен себіңіз, торттарды сәл қызарғанша пісіріңіз. Крем: 200 г қою қаймақты 4 ас қасық қант ұнтағымен араластырыңыз. Үлкен шоколадты ерітіңіз, қаймаққа құйыңыз. Алынған креммен торттарды жабыңыз, торттың жоғарғы жағын жабыңыз. Ұсақталған жаңғақтарды ыстық табаға салыңыз, қант құйыңыз, қант ерігенше араластырыңыз. "Сақинаны" ыстық жаңғақтармен жабыңыз.