Жаңа жылдық торт (маринка)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қамыр: 2 жұмыртқа, сәбіз шырыны (2-3 данадан), 1 ас қасық. қант, 1 шай қасық. қант, 1 ас қасық. қаймақ, 1 ас қасық. ұн. Крем: 1/4 ас қасық. сүт, 1 жұмыртқа, 1 ас қасық. қант, 200 г. май, 0,5 ас қасық. аршылған жержаңғақ.
Сипаттамасы Жұмыртқаны, сәбіз шырынын, қантты араластырыңыз. Ас содасын сөндіріп, қаймақты араластырып, ұн қосыңыз. Өсімдік майымен майланған табада пісіріңіз. сары маймен және аздап ұнтақталған жармаға себіңіз, қамырды екі бөлікке бөліңіз (1 бөлік үлкенірек, екіншісі кішірек). Пісіру шамамен 20 минут. Сіріңкемен тексеруге дайындығы. Торттарды салқындатыңыз, үлкен тортты екіге бөліңіз. Кішкентайын кесуге болмайды. Осылайша сіз үш торт аласыз. Әр тортқа крем жағыңыз. Крем: сүт, жұмыртқа мен қантты араластырыңыз, қайнатыңыз және салқындатыңыз. 200 г жұмсартылған сары майды салып, миксермен жақсылап шайқаңыз. Қуырылған туралған жержаңғақ, ванилин қосыңыз. Тоңазытқышқа 20-30 минутқа қойыңыз. Торттарды кілегеймен жағыңыз. Үстіңгі тортты глазурьмен жабыңыз: 3 ас қасық қайнатыңыз.л қаймақ, 2 ас қасық.л қант, 2-3 шай қасық. какао, сары майдың кішкене бөлігін қосыңыз. Аздап суытып, тортты жабыңыз. Содан кейін үгітілген шоколадпен, туралған жаңғақтармен, егер бар болса, мармеладпен безендіріңіз. Бірнеше сағаттан кейін қызмет етіңіз. Неше порция үшін: 8.