"Геркулес" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер Қамыр: 3 жұмыртқа, 3/5 кесе қант, 3 ас қасық ыстық су, 1/2 кесе ұн, 1 стакан сары майға қуырылған "Сұлы" үлпектері, 1 ас қасық какао, 1 шай қасық наубайшы ұнтағы.
Сипаттамасы Салмасы мен жабыны: ванильді май кремі, қуырылған сұлы үлпектері. Сарысын қанттың жартысымен жеңіл көбікке сүртіңіз, қайнаған суға құйыңыз және тағы бірнеше минут шайқаңыз. Белки көбікке шайқаңыз, қалған қантты араластырыңыз. Үлпектерді, ұнды және какаоны араластырып, ақтарымен кезектесіп сарысына қосыңыз. Қамырды серіппелі табаға салыңыз, маймен майлаңыз және нан үгіндісіне себіңіз, орташа ыстық пеште 30... 35 минут пісіріңіз. Салқындатылған тортты 2 тортқа кесіңіз. Төменгі қабатты, үстіңгі және бүйірлерін креммен жабыңыз. Крем: 200 г сары майды 1/2 кесе қант ұнтағы мен ванилинмен шайқаңыз. Торттың үстіне қуырылған үлпектермен безендіріңіз, ол үшін құрғақ табаға 4 ас қасық қант, 1/2 кесе сұлы үлпектерін салып, араластыра отырып, қант ерігенше және қызарғанша қуырыңыз.