Құрама құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 2 кесе, қарақұмық ұны 3 кесе, жарма 1/2 кесе, жұмыртқа 4, ашытқы 30 г, сүт 7 кесе, қант 2 ас қасық, пышақтың ұшындағы даршын, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге 1 1/2 кесе бидай ұны мен 2 кесе қарақұмық ұнын қосып, үстіне 2 кесе ыстық сүт құйып, жақсылап араластырыңыз. Қамыр бөлме температурасына дейін суыған кезде оған сүтте сұйылтылған ашытқыны құйып, жақсылап араластырып, жылы жерге қоямыз. Сұйық жарма ботқасын сүтке пісіріңіз, бұл кезде кесектер болмауын қадағалаңыз. Қамырға сәйкес келетін қамырға тұз бен қантпен езілген сарысын, жарма ботқасын, қалған му-ку, сүт, даршын қосып жақсылап араластырыңыз. Белки көбікке шайқаңыз және қамырға абайлап енгізіңіз. Қамырды қайтадан көтеріп, құймақ пісіруге рұқсат етіңіз.