Асқабақ қосылған сүзбе кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүзбе 500 г, асқабақ 1 кг, жарма 3/4 кесе, су немесе сүт 2 кесе, жұмыртқа 4, қант 1/2 кесе, сары май 50 г, қаймақ 1 1/2 кесе, зире, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге 2 кесе суды (немесе сүтті) құйыңыз, қайнатыңыз, тұтқыр жарма ботқасын ақырын қайнатыңыз. Асқабақтың қабығын аршып, кесектерге бөліп, сары майға дайын болғанға дейін қуырыңыз. Жарма ботқасына асқабақ, сүзбе, 3 жұмыртқа, қант, тұз, зире қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Дайындалған массаны майланған пісірме табаққа салыңыз, бетін тегістеңіз және жұмыртқамен майлаңыз. Науаны алдын ала қыздырылған пешке салыңыз да, массаны дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.