Сәбіз қосылған ірімшік торттары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүзбе 500 г, сәбіз 2-3, сары май 40-50 г, жарма 1 ас қасық, жұмыртқа 1, қант 2-3 ас қасық, ұн 2/3 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сәбізді тазалаңыз, үккіштен өткізіңіз. Қуыруға арналған табада 20 - 30 г сары майды ерітіп, оған сәбіз салып, 1/2 кесе су құйып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Жарманы біртіндеп қосыңыз, жарма ісінгенше араластыра отырып, қоспаны қыздырыңыз. Ісінгеннен кейін массаны салқындатып, сүзбе, жұмыртқа, қант, ұнмен араластырыңыз (жалпы мөлшердің 2/3 бөлігі). Алынған қоспадан ірімшік торттарын пішіндеп, оларды маймен бірге табаға қуырыңыз.