Сәбіз құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер сәбіз 200 г, сүт 2 кесе, сары май 100 г, жарма 100 г, жұмыртқа 5, қант 2 ас қасық, өсімдік майы 1/4 кесе, қаймақ 1/2 кесе.
Сипаттамасы Сәбізді қабығынан аршып, ұсақтап тураңыз, сүттің аз мөлшерінде толығымен жұмсарғанша қайнатыңыз және сүртіңіз. Алынған пюреге сары майды, қалған сүтті қосып, жарма, қант қосып, бәрін жақсылап араластырып, қайнатыңыз, 2-3 минут қайнатыңыз. Жұмыртқаның сарысын ақтардан бөліп, қамырға салыңыз, белки шайқаңыз және дайын массамен абайлап араластырыңыз. Құймақтарды шойын табада өсімдік майымен пісіріңіз. Құймақпен бірге өсімдік майы мен қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.