Картоп пен тұздалған қияр қосылған бүйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер бүйрек 600-800 г, сары май 100 г, картоп 8-10, тұздалған қияр 3, пияз 2, қияр тұздығы 1/2 кесе, қаймақ 1 кесе, ет сорпасы 2 кесе, дәміне қарай тұз, бұрыш, ақжелкен немесе аскөк жасыл.
Сипаттамасы Бүйректерді "Қаймақтағы бүйрек" тағамы сияқты пісіріңіз, содан кейін оларды тілімдерге бөліңіз. Пиязды ұсақтап турап, сары майға терең табада қуырыңыз, үстіне бүйрек тілімдерін салыңыз да, айналдыра отырып, пиязбен аздап қуырыңыз. Табаға қияр тұзды ерітіндісін құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және 15-20 минут қайнатыңыз. Содан кейін 2 кесе ет сорпасын, туралған картопты, тұздалған қияр кесектерін, қажет болса, тұз бен бұрыш қосып, қақпақ астында өнімдер дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұқтыруды аяқтамас бұрын, бір стақан қаймақ құйыңыз, бәрін қайнатыңыз және оттан алыңыз. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз.