Сиыр еті (георг)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 250-300 г сиыр еті, 1 пияз, 2 маринадталған қияр, 2-3 қызанақ, 1 түйір сарымсақ, 1 ас қасық. қасық май, тұз, бұрыш. Тұздық: 1 кесе қаймақ, 1 шай қасық томат пастасы, 1/2 шай қасық қыша, 1/2 ас қасық сорпа.
Сипаттамасы Сиыр етін жуыңыз, құрғатыңыз, құрғатыңыз, алдымен жіңішке ұсақ тілімдерге, содан кейін жолақтарға кесіңіз. Пиязды тазалаңыз, теріні қызанақтан алыңыз, жартысын кесіңіз, сабағын алыңыз. Пиязды, қиярды және қызанақты кішкене төртбұрыштап тураңыз. Сарымсақты тазалаңыз, онымен табаны сүртіңіз. Қуыруға арналған табада майды қыздырыңыз, оған етті 5 минуттай қуырыңыз, тұз бен бұрыш себіңіз. Содан кейін табадан алыңыз. Пиязды майға қайнатыңыз, онда ет мөлдір болғанға дейін қуырылады, қияр мен қызанақ текшелерін қосып, тез қыздырыңыз. Тұздықпен жабыңыз, етті салыңыз. Дайын болғанға дейін қайнатыңыз.