Томат тұздығындағы қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 1 бас савой қырыққабатының тұзы 600 г қызанақ 300 г күркетауық төс еті 3 пияз 2 ас қасық.л Өсімдік майы 40 г үгітілген пармезан ірімшігі 1 жұмыртқа 1 тілім ақ нан 2 ас қасық Туралған пияз 200 мл сорпа
Сипаттамасы Қырыққабаттан 4 сыртқы жапырақты алып тастаңыз, жуыңыз. Бланшты тұзды суға 2 минут салып, Суық сумен құйыңыз, тамшылардың ағып кетуіне жол беріңіз, жапырақтардан қоюлануды алып тастаңыз. Қызанақты қабығынан тазалаңыз, етін текшелерге кесіңіз. Күркетауықтың төс етін жуыңыз, құрғатыңыз және кішкене текшелерге кесіңіз. 1 пиязды тазалаңыз және тураңыз. Пиязды майға қуырыңыз. Етті қосып, қуырыңыз. Пештен шығарып, пармезан мен жұмыртқаны араластырыңыз. Нанның қабығын кесіп, етін ұсақтап, пиязбен бірге етке қосыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Пешті 180 градусқа дейін қыздырыңыз. Толтырманы қырыққабат жапырақтарына жайыңыз. Орамдарды орап, аспаздық жіппен ораңыз. Пияздың қалдықтарын аршып, турап, қызанақпен бірге қуыруға арналған табаға салыңыз. Сорпаны, тұзды және бұрышты құйыңыз. Қырыққабат орамдарын томат тұздығына салыңыз да, қақпақ астындағы пеште шамамен 75 минут қайнатыңыз.