Көкөністер қосылған сиыр етінен жасалған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті (жамбас) - 750 г, сәбіз - 600 г, балдыркөк тамыры - 600 г, пияз - 200 г, ысталған бел - 100 г, өсімдік майы - 100 мл, ақжелкен. Тұздық үшін: 1,5 ас қасық ұн, сары май-50 г, томат пастасы - 2 ас қасық, ет сорпасы - 2 кесе, шарап -1/2 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тілімдерге кесіңіз, шайқаңыз, тұз, бұрыш қосыңыз. Сәбізді, пиязды және балдыркөкті тазалаңыз, жуыңыз, кішкене текшелерге кесіңіз және текшелеп туралған белімен бірге аздап өсімдік майына қуырыңыз. Туралған жасыл ақжелкенді, дәміне қарай тұз бен бұрышты салып, бәрін араластырыңыз. Еттің сынған тілімдеріне қасықпен жайыңыз, орамға ораңыз, үшкір ағаш таяқшалармен шаншыңыз (немесе жіппен байлаңыз), зразаны кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз, ет сорпасын құйыңыз да, пешке салыңыз. Сонымен бірге тұздықты дайындаңыз: ет сорпасын томат пастасымен қайнатыңыз, сары маймен араластырылған ұнды салып, кесектер пайда болмайтындай етіп араластырыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, шарап құйыңыз және 15 минут қайнатыңыз. Тұздықты зразаға құйыңыз және пеште қайнатыңыз. Зразаларға (таяқтарды алып тастағаннан кейін) қайнатылған күріш немесе картоп пюресі гарнирімен бірге қызмет етіңіз.