Саңырауқұлақ қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 үлкен тауық еті немесе 2 кішкентай, саңырауқұлақтар - 600 г, өсімдік майы - бір ас қасық, пияз - 100 г, ұнтақталған қызыл бұрыш -1/2 шай қасық, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: май - 50 г, ұн -1 ас қасық.
Сипаттамасы Өңделген тауықты бөліктерге бөліп, тұз себіңіз, ыстық майға қуырыңыз, барлық жағынан қызартып, табаққа салыңыз. Сары майды кастрюльге қыздырыңыз, ұнды қуырыңыз, майдалап туралған пиязды қосып, су құйыңыз (0, 5 л), тұздықты жұмсақ болғанша қайнатыңыз, ұнтақталған қызыл бұрыш қосыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, аяқтарын бөліңіз, қақпақтарын 4 бөлікке бөліңіз, бәрін тұздыққа, тұзға, бұрышқа салыңыз және 30 минут қайнатыңыз, содан кейін тауықты салып, сұйықтық буланғанша пісіріңіз. Жасыл ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз. Бөлек, қаймақты тұздықтағы қайықта беруге болады.