Қара өрік қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1 тауық еті, қара өрік - 600 г, өсімдік майы - 100 мл, дәміне қарай лимон, ұн - 2 ас қасық, қант - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тауықтың өңделген етін тұздап, алдын ала қыздырылған майы бар кастрюльге салыңыз да, пешке салыңыз. Тауық қызарған кезде кастрюльге ыстық суды (1 кесе) құйып, тауықты жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Қара өрікті жылы сумен жақсылап шайыңыз. Өсімдік майын қыздырыңыз, ұнды сары майға қызартыңыз, жылы сумен сұйылтыңыз және тұздықты қоюланғанша қайнатыңыз. Қара өрікті тұздыққа салыңыз да, орташа отта пісіріңіз. Кішкене кастрюльге түйіршіктелген қантты сумен (1 шай қасық) салып, қант қызарғанша араластыра отырып, отқа қойыңыз. Кәстрөлді оттан алыңыз, 3-4 ас қасық жылы су құйыңыз да, алынған күйікті қара өрікке қосып, дәміне қарай қара өрікке тұз бен қант салыңыз. Қара өрік ісінген кезде, оған кесектерге кесілген тауықты ет шырыны мен қабығы мен тұқымынан тазартылған лимон тілімдерімен бірге салыңыз. Барлығын бірге баяу отта 20 минут қайнатыңыз.